Като скрития кадър в бездарен монтаж,
се намести неканен, обяви се за страж.
Преобърна двореца с краката нагоре,
не намери кралица, но тръгна доволен.
Натовари на коня красива слугиня –
явно няма кралици, но има робини.
Без наченки на класа, ловят сетивата –
всяка има по нещо „да храни душата“.
Вечер никой не търси тиара с обноски –
ти си мъж, тя е мацка – нататък е просто.
Като тайния шифър в брилянтни витражи,
чакат много кралици, но скрити от пажа.
© Богдана Калъчева Все права защищены