Защо тъй склонни сме да гоним вятъра?
Макар приятен да е полъхът в косите...
Накрая тъй, прекършени - като цветя -
ще се окажат разпилени дните ни...
Не виждаме кристала у дома си,
блести измамно камъкът далечен
и тичаме, забравили ума си...
А всъщност търсим... само себе си.
© Цветелина Савкова Все права защищены
По-скоро трябва да гледаме повече вътре в себе си, отколкото около себе си Но важното е да не се заслепяваме, където и да гледаме