Хич не слуша наша Деси!
От зори до късна доба,
ту се крие зад завеси,
качва се на гардероба,
ту насам-натам търчи
и крещи. Да замълчи
хич какво е тя не знае.
Брей, не ще и миг да трае!
Никой вкъщи не разбира,
как таквоз се чудо спира...
Дорде се не спря сама:
сред игрите - у дома
падна Деси, ох, горката,
и удари си устата,
хем натърти се добре.
Ето че и да се спре
можела, и да мирува...
Чаак, дорде се излекува,
няма да се чува врява.
Вече Деси ще внимава!
© Борко Бърборко Все права защищены
пак Боби в приклйчения замеси