ПАЛАВКО
Слънцето зад облаци се крие,
но поглежда закачливо пак.
Отишло е, за да измие
очите си от лепкавия мрак.
Сетне, сигурен съм,
ще огрее с цялата си
звездна красота и усмивката му
ще разсее пъргавите детски сърчица.
За да дойде пак лятото...
© Яни Все права защищены