25 окт. 2020 г., 02:40

Парадокси 

  Поэзия
212 0 2

Пепел от лава.

Топлината от сняг.

Студена жарава.

Сух морски бряг.

 

Несветещо слънце.

Безводни реки.

Непламтящо огънче.

Непостроени стени.

 

Дявол във бяло.

Виждащ слепец.

Ангел с рога.

Искрен подлец.

 

Нераждала майка.

Неписан закон.

Невидима сянка.

Равен наклон.

 

Безсълзно ридание.

Тихичък вик.

Крещящо мълчание.

Бекраен миг.

 

Парадокси сме мила.

Като тези дотук.

Но нямам тук сила.

Аз те искам напук!

© Мирослав Драгоев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??