ПАРК
За тебе, парк обични мой, красив,
аз време винаги отделям.
Със теб зелен, спокоен, мълчалив,
обичам мисли да споделям.
Сега си с липов мирис ти залян,
цъфтят и твоите липички,
но тъжен си, от болка обладан -
с клони прекършени са всички.
Кои ли бяха тези сили зли,
връз теб кат вихри връхлетели?
За радости създаден, пък беди
дошли с хора освирепели,
за някоя немъчена пара,
харизана от тебе щедро,
поломили са твоята снага...
вид тъжен!... под небето ведро...
И слънцето безмилостно пече,
жълтеят и ливади сочни,
и само времето безспир тече,
не ще да знай, че ний сме срочни.
© Анка Келешева Все права защищены