Не виждам всъщност никаква интрига;
живее всеки според своя нрав
един си лае, други кукурига,
а политикът винаги е прав
Не може във дебат да се пречупи
с логичен довод, с неприятен факт
той знае как с лъжа да ви подкупи,
а с дявола да сключи таен пакт
Пари и власт! Моралът е играчка.
Със ценности жонглира, трупа мас,
за чекмеджето пачка подир пачка
краде, прибира, ден след ден от нас.
Така изчезват хора и милиарди
дори се губи жалкият ни глас
купуват го, държавата ги варди
но повечето май са вече пас.
© Димитър Димитров Все права защищены