Пази за тези, дето заслужават,
на мене дал си вече, може би.
Сам аз не знам, но тъй поне разправят,
от сенките на миналите дни.
Пази за тези, дето заслужават,
че аз не знам, когато ми е в скута.
И тъй ме искат, после ме забравят,
не сетил пак на любовта уюта.
Пази за тези, дето заслужават,
а мен недей мисли, че ще съм сам.
Заставен да съм този, дето хвалят,
докaто мога още да им дам.
Пази за тези, дето заслужават,
неволно, може би, аз си избрах,
обичаните сам да ме оставят,
да робувам вечно на безпочвен страх.
© Александър Христов Все права защищены