18 янв. 2019 г., 04:05

Пчелин в снега 

  Поэзия » Любовная
456 10 16

ПЧЕЛИН В СНЕГА

 

За всички тържества ли закъснях

очите ми без тебе гаснат.

А имах най-обичания смях

и любовта ни бе прекрасна.

 

Сега душите ни са пълни с мед.

Но кой пчелина е разбунил?

Несръчен или недоспал поет

със строфите си ранобудни.

 

Дъждът ли плакал е среднощ навън

косата ми е побеляла.

И бях ли с тебе, или беше сън?

Валяло е... не е  валяло...

 

Но щом ни викне, кротка, есента

да се спасим в очите ѝ огромни,

повярвай в малките ѝ чудеса.

Обичах те. И си запомнил.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??