В милионния град
хора гинат от глад.
Първи май празнува някой,
ала не е тъй със всякой.
На улицата старият пенсионер
гледа как се приближава милионер.
Чува се: "Сто лева дари
и да си жив и здрав ти.
Живея в мизерия тотална,
получавам пенсия минимална,
рових в кофите напразно,
не прави, що на теб би било омразно*,
сиреч на човек в беда,
що изпитва тъга
на помощ се притечи,
инак зло да те сполети."
Чу го милионерът и със смях
каза, без да чувства грях:
"В бедност ти умри,
кръгла нула си ти."
Каза туй и го подмина,
но скоро и той видя амина.
Бандити взеха му парите,
щото не е от добрите,
с нож гърлото му срязаха
и тялото му зарязаха.
Тъй Бог наказва безразличните,
когато тъй отнасят се с малопаричните.
*Сиреч пенсионерът му казва да не го зарязва.
© Георги Все права защищены