ПЕПЕЛЯШКА Е МЪРТВА
Орисница, каляска и одежди,
в солниците се скрива пепелта.
Дворецът е обагрен от надежди,
червен килим рисува си нощта.
Единствен танц, изгарящи дантели.
И свещите примигват от възхита.
Сън без вино. Пантофки полудели.
Пияното пиано звуците заплита.
Часовник. Удари. Поредна суета.
Политане. Без стълби и сърце.
Обута е в солената си нищета.
Пак пепел. И спомен за лице...
© Мария Ризова Все права защищены