Малка, пъстра пеперуда е разперила крилца.
Гледат я с възторг, с почуда малки, палави деца.
Светлинки играят. Сливат се във петънца.
Устремени към далечни светове, трепкат пъстрите крилца.
Едно дете посегна и докосна нежните крила.
Пеперудата потрепна. Опита, но не полетя!
Детските ръчички раниха нежния ù мъх.
Тя погледна към небето и изпусна сетния си дъх.
Дано детето е разбрало и не посяга към всяка красота!
Дано след време да успее да покори пеперудената висота!
© Маргарита Ангелова Все права защищены