Пеперудени крила над огъня житейски
сблъскват се митично с истини библейски –
мракът ги събужда, а не ги приспива,
огънят ги мами с пламъци игриви.
И ноща изглежда техен обвинител,
но е на смъртта им безучастен зрител.
А като кандило
за надежди голи
огънят угасва...
Пепелта се моли.
© Antoaneta Karaivanova Pavlova Все права защищены