Перлите сълзи са на русалка,
мидите ги крият надълбоко,
за да попаднат всички само
в сърце нежно и широко.
Перлите души са на русалки –
чисти, снежно бели, обичливи.
За едни са нестинарски огън,
а за други – ледено красиви.
Перлите са като нежна гръд,
теб зоват да ги рисуваш.
Ето, свършва твоят път,
затова ли нощем будуваш?
© Вили Тодоров Все права защищены