Двадесет години мрачен преход...
ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ.
Настойчиво и тъповато
вървят по стъпките на Тато.
Кротичко и без "забежки",
озверени от ламтежа,
отново правят стари грешки.
На "растежа".
Сто години гърди тупат и се учат!
Но не обелват даже зъб
как пари се лесно трупат
на чужд гръб!
Синчагите превърнаха България
в разбичкан стар сайвант,
под който правят всичко,
вече правено в света,
но в собствен,
по-лош вариант...
© Петър Петров Все права защищены