28 окт. 2011 г., 20:46  

Песен за двама 

  Поэзия » Любовная
598 0 1

Тъмно момиче и светло момче.

Над тях луната облаците тъче.

Шумят от вятъра млади каваци,

превиват гъвкави, дръзки гръбнаци.

 

Тъжно момиче. А чевръсто момче

звезди дарява ù от златно небе.

Целува то първо най-леко звездите

и пълни със смелост страха във очите ù.

 

Светло момиче. И щастливо момче.

Нежно луната ги прегърна с небе.

Запяха за влюбени, песни за двама.

Звездите единствени пеят във храма.

© Камелия Виденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прекрасно момиче,прекрасни стихове пишеБраво !
Предложения
: ??:??