16 окт. 2013 г., 21:34

Песен за Виетнам 

  Поэзия » Гражданская
374 0 0

Една война в сърцето те прониза.
Ти бе набутана във мръсната война...
И ти се би с отчаян героизъм
и си заслужи мястото в света!

Агресори запретнаха ръкави,
оспориха ти мястото в света,
но ти ги срещна със юмруци здрави!
О, ще те помнят тия господа!

Тук Франция не си спести позора!
Получи ритниците си при Фу...
Гнева на тия мирни хора
за дълго се превърна във тайфун!

И янките със бомби  и ракети
видяха своята невиждана война.
О, новите  агресори проклети
ще имат тука същата съдба!

Аз знам ще победиш, защото ти се бориш,
за своя дом, за своите деца...
О, ти сега с Историята спориш
и имаш зад гърба си хората в света!

Но раните и черните забрадки,
и сълзите във детските очи,
убитите в нестихващите схватки,
кой майчин син сега ще ти плати?!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??