Кени Роджърс и Доли Партън
нежни думи редят в нощта
какво сърцето човешко приема
за най-свиден дар на света.
Да подариш обич – какво означава:
Сбъдваш мечта или те лъхва смъртта,
защото без отговор светът е пустиня,
а с „Обичам те!” – рай за двамина,
рай необятен, свиден и мил -
защото всеки от нас
от и за обич се е родил.
В нощта слушам тяхната песен
и в главата ми блуждае въпрос –
Аз как мога да разбера
кой и кога ми пожела
търсенето на обич
да е прокоба
или само - моя съдба?© Вили Тодоров Все права защищены