Там някъде на север,
под Полярната звезда,
сред тундра със елени
и край смърчова гора,
живеят шест момчета
със щръкнали уши! -
Шест весели джуджета
със шапки и бради!
Там още от Ноември
трупа пухкав сняг,
а в края на Декември
настъпва пълен мрак!
И тундрата замръзва...
Замръзва и гората...
И никой там не дръзва
да стъпи в тъмнината!
Но зимата не пречи
на джуджетата добри.
Те всяка снежна вечер
се захласват във игри!
Във приказен завод
покрит от яки преспи,
джуджетата работят
и пеят чудни песни:
- Ние сме джуджета,
задружни... и добри!
Със чукове и с брадви
се трудим до зори!
Милион и сто подаръци
приготвяме на час!
За Коледните празници
да бъдат те до вас!
- Тук северни сияния
ни помагат през нощта!
Изпращат ни послания
от безброй добри деца!
За влакчета... за топки...
За кукли! За парцалки!
Подаръци тук готвим
за големи и за малки!
- Хиляди вълшебства
ние правим за награда!
На Коледната сутрин
никой да не страда!
С нас детските мечти
се сбъдват под елхите!
Добрият Дядо Коледа
ги спуска от звездите!
© Yuri Yovev Все права защищены