28 авг. 2014 г., 20:51

Песента на един вампир 

  Поэзия » Оды и поэмы
920 1 4

Песента на един вампир


Тъмнината е спътница вечна
на онази част, вече нечовечна.
На омразен, нежелан и прокълнат
образ на враг на целия свят.

Обичаш ме, но аз съм опасен.
Звяр, който е за всички ужасен.
Преследвам и убивам често онез,
които желаят смъртта ми и до днес.

Обичайки ме, ти искаш да си с мен,
казвайки, че същността ми не е проблем.
А дори не знаеш по какъв път съм поел...
На много хора вече живота съм отнел.

„Не е човек, а чудовище зло!
Няма значение, че като нас е било.
Разберете, всички, че вампир е сега
и ние завинаги обявяваме му тази война!“

Решиха това хората от човешката тълпа.
Тръгнаха срещу мен и така определиха своята съдба.
И всичко, което получиха в отговор, беше смърт.
Принудиха ме да стана жесток, агресивен и твърд.

А ти, изслушвайки всичко това,
все още желаеш да бъдеш с мен сега.
Е, тогава, скъпа, нека времето спре,
но знай, и да бягаш, вече няма накъде.

Подчинен на това проклятие могъщо,
аз правя онова, което е за вампир присъщо.
Убивам, за да живея и живея, за да умра...
Но кой би предположил, че и любовта ще съзра?

Вечна любов ще бъде тя отсега,
както вълните вечно се разбиват в брега.
И срещу враговете винаги ще се бори тя.
А накрая ще мога спокойно завинаги да заспя...

© Пламена Илчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това е темата на стихотворението, тя е личният избор на автора, а не манифест против висчко изброено от вас.
  • Докато четях, си мислех... Когато хората убиват мечти, желания, обещания; изричат куп лъжи и правят злини, за тях това не е проблем. Но, видиш ли, било проблем, че едно същество просто се храни. Ние убиваме животни, хора, дори планетата, и сякаш всичко е нормално. Но когато вампирът посегне на човешкото същество, е огромен проблем....

    Колко глупави и алчни са човешките същества....
  • Красиво е !
  • Любов има за всички!!!За вампирите също!!!
    "вечна любов"
Предложения
: ??:??