Песента за душата
Щом свърших шестото питие,
дяволът при мене дойде.
И вика: - Абе, нали, ала бала,
знаеш ти как става,
демек, трябва да те изкуша,
та да ми продадеш старата си душа.
И му викам: - Добре, братовчед,
приятелю Луцифер - давай напред!
И рече: - Жени, слава, богатства,
от тези нещо да ти пасва?
- Па, дяволе - викам, - да не си полудял?
И без последните две съм си женкар.
Сатаната се замисли: - Добре бе, братко,
ти ми кажи, що ти е мило и сладко.
И без да се колебая му отговарям,
че само за едно душата си продавам!
- Твоя е гордата ми балканска душица,
само за бутилка троянска сливовица.
© Алекс учо Все права защищены