Следобедният дъжд
премина изведнъж.
Изкъпан пак градът е заблестял.
От капка отразен,
прицелил се е в мен
слънчев, заслепяващ ме кинжал.
Следобедно кафе
в следобедно бистро.
Следобедно задрямал котарак.
Напитката ми днес
поднася я с финес
момичето със устни като мак.
А бучки захар – две.
Достатъчно, добре!
Лъжичката в кафето се върти.
На листчето с късмет –
,,Целувка точно в пет!"
И как позна!? Отсреща припкаш ти!
© Vasil Ivanov Все права защищены
И гледката - окъпана рисунка.
Късметът ти късмета е познал
и сбъдването с точност до минутка.