Песничка за малките неща
Неделя! Есенна.
Свободен ден
от дните полудели.
Домашни чехли.
Капчица уют.
Намиране и сбъдване
на пренебрегваните къщни цели.
Кола за миене.
Подсвиркване с уста.
И разцъфтяващо петно
от водна струя
по дългия ръкав
на стария екип,
ей тъй, дошло от никъде, за проклетия.
Усмивка.
Ласкава и от любим човек,
докато следобедът
подрямва на дивана.
Вечеря вкусна. Топлина.
И приказка за двама
под юргана.
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены