Каква е любовта кокотка!
От облак сънен пада сняг.
Петел с напудрена походка
предлага на кокошка брак.
От облак сънен пада сняг.
По покрива се хлъзна котка.
Изпърха птичият рояк
с криле, като платна на лодка.
По покрива се хлъзна котка.
Петелът, бягащ, влачи крак.
Кокошката гълчи го кротко
и слънчев лъч изгрява пак.
Петелът, бягащ, влачи крак,
а керемида на парчета, с нотка
мяучеща изви гръбнак.
Зората пак деня прикотка.
И няма облак, няма сняг.
На покрива – капчук. Без котка.
Петелът пак – напет юнак.
Каква е пролетта ко-котка!
*кошка /рус./ – котка
© Мария Димитрова Все права защищены