Сезоните на топли чувства
възкръсват тук и там...
Поклонници със жадни чувства
съзират пристан или храм!
Душите им изгарят в клади.
Очите в унес молят благодат.
И няма ключове, прегради,
които чувствата да спрат!
Симптомите са тъй познати:
дошъл е петият сезон!
Тайфуните на нежни знаци
донасят песен или стон.
Но кой не иска да живее
поне за миг и в прилив тих,
когато устните се слеят
или нашепват искрен стих?
Сезоните на топли чувства
възкръсват тук и там.
Нали понякога изкуството,
е за ранените балсам?
© Стойчо Станев Все права защищены
Честита нова година!