Петле
Ех, петле, пъстрoкрило,
извило гребена червен,
синьо-златисто бaгрило,
пера с червеникав тен...
Ах, кукуригаш бодро,
пляскаш шумно ти крила...
Твоят звън ни събуди,
баба търси очила...
Слънце весело проблясва
и перата ти блестят,
утрото ти пак ме среща,
кукуригаш и крила плющят.
© Елена Калчева Все права защищены