Петък - писък в мрака,
след миг настава внезапно тишина.
Петък - катастрофа разгромителна,
няма награда утешителна.
Петък - съдбата оказа се отмъстителна,
шамарът й небрежен е неизбежен.
Петък - от камшика ударът в плътта се врязва,
погромът от веднъж тялото смазва.
Петък - видимо красиво,
ала отвътре прогнило.
Петък - побеляла надежда,
като старица морно главата свежда.
© Симона Господинова Все права защищены