Петък вечер, безлунно небе.
Звездопад от... неказани думи.
Само вятърът нека да спре...
Някак си... помежду ни.
Нейде в мрака проплака
щурец, скрит навярно
във птиче гнездо.
А след него и втори поде
песен нежна, и тъжна -
май за любов е. Не чу ли?!
После тихо, най-накрая се сляха.
Умори се и вятърът даже.
Във клонака за кратко се спря
и се вслуша в щурчови трели.
Петък вечер, безлунно небе.
Звездопад... от мечти и любов.
Звездопад от... смълчани копнежи.
© Нели Все права защищены