Пет звезди -
За някои това е цялата галактика!
А те дори
не са на звезден прах остатъка...
Но толкова им стигат и доволни
небето не им трябва.
Приличат ми на бръмбарчета торни,
а тях какво ги радва?...
Е, всеки сам избира кръгозора
и в него си живурка!
Дори затворът е достатъчен за много хора
и вдъхновение от хурка...
Пет звезди
дали са равни на безкрайност и вселена?
Но може би
за някои пет букви да са даже и поема...
02.10.2023.
© Георги Каменов Все права защищены