ПИР
Пируваха Нощта, Денят, Зората...
Нощта заспа...
Напук на правилата
Денят реши, че няма да изгрява.
Зората солидарно рече – Става!
Остатъка допи от свойта чаша
и каза на Деня – Нощта е наша!
И тъй те двамата се заиграха...
Но този пир оказа се заплаха,
за хората, очакващи зората.
Защото са такива правилата –
когато на Нощта си бил на гости,
Зората и Денят ги няма просто...
© Георги Ванчев Все права защищены