И във профил и в анфас,
във килим и в пелена,
гледаш винаги в захлас,
гледаш Пирин планина!
Вихрен гордо се въздига
сред високи върхове!
Само гледката не стига:
Пирин, Пирин те зове!
Тук са били Гоце, Даме,
Яворов, Сандански!
И от Охрида до Драма
гонели врага османски!
Тук, по тези върхове
кръв и кости оставѝли!
Със любов, без страхове
те България градили!
И във профил и в анфас
със сърцето и душата
гледаш Пирин във захлас,
виждаш Свободата!
© Исмаил Али Все права защищены