Със нея ли си пак? Е, всичко хубаво от мене!
Да я обичаш май не може никой да те спре?
Така да бъде! Нищо повече не можеш да ми вземеш.
Вече се научих и без теб да съм добре.
Гледай ме в очите като ти говоря!
Четеш ли името си в тях? Разбира се, че не!
Прозира само отчаяние. И неприкрита злоба,
задето ме поведе, без да знаеш накъде.
Сега дойде и моят ред да ти отвърна
за всички мигове, които като бесен разпиля.
Но не очаквай да простя и да прегърна;
атаката е най-добрият начин да се защитя.
Последна битка. И запазвам правото да те намразя.
Аз те победих. А за реванш е много късно.
Но дори една победа още като тази,
и с мен наистина ще бъде свършено...
© Илица Все права защищены