Не можах да изпразнувам всичко без теб,
а ти ми даде живота от себе си...,
преглъщам и днес пресяда ми глътката, да знам,
че дори отивайки си, ти ме спасяваше...
Не можах да държа ръката ти, слабичка...,
закъснях да си взема от твоята „Вяра”-
онази - в живота, а ти я раздаваше
широко нахалост, за тебе бе в повече...
Ако бяха си взели от твоята „Вяра”,
частичка дори, ако бяха ти вярвали,
че ще си тръгнеш, че знаеш дори,
може би щях да повярвам, че има надежда!
Къде си, кажи ми, там горе при нищото,
весели ли са празниците, и как се празнува?
Опекох ти питка и я нарекох за тебе,
и зная на кого от нея няма да дам...
04.01.2017 г., 93 дни без теб
© Таня Чардакова Все права защищены