Здравейте, мили принце,
как е времето при Вас?
Валят ли още бури от
очите на принцесите,
които гледате в захлас?
Как сте, мили принце?
Ужилиха ли Ви годините,
както жилят мене сто лета?
Живи ли са още римите,
които с думите-длета
дълбаехте по чужди
спални и антрета?
Здравейте, мили принце,
идвам, за да се сбогувам тихо,
за всичките изчакани години суета,
за малката надежда и голямата сълза.
За всички не достатъчно прецизни
приказки и разни там лъжи…
за всичките, разбитите вселени
и онова, което още ме боли…
© Свобода Все права защищены
за малката надежда и голямата сълза."
Ще дойде и този, за когото ще си струват ...