Писмо по пеперуда
На рамото ми кацна пеперуда -
красива, като моята любов,
като Ангела в далечната чужбина,
за който аз на всичко съм готов.
Пеперудата погалих по крилата,
все едно са Ангелски коси,
а после нежно я целунах
и при Ангела я пратих да лети.
Лети, красива пеперудо,
на моя Ангел любов занеси.
От тази, дето нося във сърцето,
която сгрява ме в студени дни.
Бленувам аз за наш`та среща,
когато ще погледна във очи
образа, стоящ отсреща -
Ангела от моите мечти.
И тогава, вярвай ми, ще бъда,
то се знае - тъй честит,
че на колене пред Бог ще моля
да запази вечен този миг щастлив.
2010-09-07
© Валентин Добрев Все права защищены