Писна ми
Писна ми от лица с маски,
писна ми от злобните души,
писна ми да бъда аз човечна,
а другите да ми отговарят с лъжи.
Писна ми от фалшивите лица,
писна ми от тази подправена игра.
Веднъж искрен ти бъди
и животът лошо ще те подреди.
Докога светът ще бъде толкова студен,
докога този маскарад ще продължи.
Питам се в този късен час,
в какво крайна сметка ще се превърна Аз.
И накрая ще завърша кратко.
Живей честно и може би ще ти стане сладко.
Вглеждай се в хорските очи
и ще разбереш каква мъка им тежи.
© Десислава Любомирова Все права защищены
Наистина! Да се вглеждаме повече "в хорските очи"!