Писъци на страдащи до болка
изпълват нощното небе.
Войник в редиците на полка
е длъжен да убие днес дете.
Душата се руши от угризение,
съзнанието иска да изпълни своя дълг.
Дадена е заповед, има задължение.
Погледът му е свиреп като на вълк.
Чу се изстрел, после -
гробна тишина.
Мъртвешки стон, а после-
страх и празнота.
Птиците притихнаха в гората.
Дърветата скърбяха с глас.
Детето спаси се от съдбата.
Детето, молещо без глас.
Войникът се отказа от делата,
водещи го в пазвите на мрака.
Но остави дар на старата с косата,
а гората с глас заплака.
Себе си поднесе на тепсия,
навместо крехката душица.
Каза само: ”Това е мойта орисия”
усмихнато в последната въздишка.
© Лекса Джорджис Все права защищены