Чух писък в неделя сутрин,
събудих се - валеше дъжд
и станах бързо, нямаше начин,
но сянка една ме спря изведнъж.
Вцепених се и се уплаших,
но някак излязох навън,
а в главата ми ехтеше писък
след писък, как исках това да е сън...
Тръгнах да търся този писък
и влязох в гората - ах, какъв глупак!
Вървях и паднах в някакъв пясък,
побърках се, откачих - търсех знак.
Всичко било е измама, за да падна
в твоя коварен капан...
Понякога в неделя чувам писък,
но не знам ти или аз съм избран.
© Илия Кузев Все права защищены