ПИТАНКИ - ИТАНКИ
ЗАГАДКИ - ОТГАТКИ
Щом снежец вали,
тя сладко, сладко спи.
Пролет ли пристигне,
тежко се надигне.
Тая поспалана
казва се?
Всяка пролет се завръща
и намира свойта къща.
Тук децата си отглежда,
а на есен ги повежда
през океани, планини
чак във топлите страни.
Кой е той?
Малка хубавелка
с опашчица къделка.
Игрите тя обича.
Но как ли се нарича?
Честичко в гората
срещат го децата.
Моля те, не го плаши.
Виж, на топчица се сви.
Този малък бодлидрешко
се нарича?
Красив е, умен, ранобуден,
ала животът му е труден.
Лекува дървесата -
Чичо Доктор е в гората.
Помисли, помисли!
Името му отгатни!
Отговори: мецана, щъркелът, катеричка, Ежко-Бежко, кълвачът
© Лилия Велчева Все права защищены