11 мая 2013 г., 10:42

Плачът на слънцето 

  Поэзия
574 0 0

ПЛАЧЪТ НА СЛЪНЦЕТО

 

 

Изгряло е слънчице омайно,

известява ни, че е вече ден.

Надзърта под завивката ми тайно,

а аз похърквам несмутен.

 

С лъчи разрошва ми косата,

обгръща ме с нежна топлина,

но вместо да се събудя с песен,

сънувайки отвивам си гърба.

 

Дали защото се обиди,

че внимание му не отделих,

зад облаците тъмни то прикри се

и пусна там порой сълзи. 

© Димо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??