ПЛАМЪК
Аз тръгвам и се връщам променена.
Огън буен разпалва ме - горя.
Възпламенена эакла е душата ми.
От света - мигът ми подарен.
Събуждам се във топло одеало.
Мислите ми - изгарящи звезди.
Вихърът помага ми - излитам.
Пътят ми е чист и обновен.
Сърцето ми е пламък и огнище,
то е топлината в къщи.
Духът ми е творец - твори
след мъртви и живи оставя - следи.
© Крисимира Найденова Все права защищены