Цветница е моята душа,
кръстница на свято чудо.
Чуват се едва-едва
как пъпки пролетни разпуква.
Сплита тя желан букет
от любовното богатство.
Шестваща богиня е навред,
носи нежни аромати.
Царствена е моята душа
всред победни изпитания.
С глас сподавен пее тя,
доброволен пленник станала.
© Мариола Томова Все права защищены