Пленявам,..
но оказвам се пленен!?
Не! Не трябва още да заспивам
в люлката стакана на нощта!
Въпреки, че в звездната си пелерина
се родея със звезди и небеса!
Нека любовта безспирно блика
над простори, дни и светове,
и с криле на пъстра чучулига
се издига до слънца и богове!
Зная на душата рая, зная ада!
Виждам съкровената мечта!
Също зная: с меч, любов и вяра -
ставаш щит! За някого съдба.
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Все права защищены
..."в люлка изтъкана от нощта...",но това е само мое мнение.Поздравления!