Плесница
Като вълна докоснала брега
и се разбила в скалите,
една плесница силно изплющя
и разтревожи тишините.
Като ранена птица в гнездо
в нея болка скри се
и сякаш яростта в едно
с плесницата покри се.
Като измъчена от болка онемя
една мечта смутена,
гласът с една сълза се сля
и с нея тъй застена.
© Зорница Цветкова Все права защищены