,,Но вечер на матрака,
тежко пъшкаща
без бял кашмир,
без грим,
си курва жалка
и отблъскваща..."
ЙЕРОМОНАХ
Хм,
кажи ми
ти защо
точно ти
трябва да ме презираш...?
Хм,
кажи ми
ти защо
точно ти
не спираш да ми телефонираш...?
Хм,
кажи ми
къде беше вчера
и онзи ден дори...?
Хм,
кажи ми
защо ме търсиш
още
във твоите неспокойни
дни и нощи...?
Хм,
кажи ми,
защо ти ме желаеш
на дивана,
без бельо,
облечена само
в моята
младост
и красота...?
Хм,
кажи ми
защо ти
ме презираш
като жена...?
Хм,
когато
нищетата нахално
ти тропа постоянно
на вратата
без думите:
,,Как си?"
И вчера също,
и
онзи ден
и
дори нощес...
Хм,
хич
не ме интересува
какво си мислят
другите
за мен,
щом трябва
да мисля постоянно
какво да изкарам
за ден....
И клюките хорски
не престават,
и все пред вратата ми
с различни мъже ме улавят...
и че не спирам
на пръста си да ги въртя
без да се чувствувам гузна за това...
Хм,
кажи ми,
защо точно ти
трябва да ме презираш...?
Щом единствено при мен
в живота си
утеха намираш...?
Lina Vira Assa Amy
© Евелина Аврамова Все права защищены