20 авг. 2024 г., 16:23

Плевневиада 

  Поэзия
86 0 0

I. Министър Плевнелиев

Плеве плевелите в министерската нива;

от едно място плеве, на друго

                                               ги посява.

Докато изгуби пред него алтернативата

нея или себе си

                                   да спасява.

 

II. Плевнелиев-президент

            (рокадата)

От единствения си кадърен

министър Бойко лиши се,

та чрез него президентския пост

да присвои си.

 

Тръгва си с Първанов-опонента

и „Ветото“ на президента.

 

Оттук нататък следва маскарад:

как главата нова на държавата

ще се върти от премиерски врат.

 

Бойко, велик алхимик-кадровик си,

експерт щом превърна

                           във висш политик.

© Вълчо Шукерски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??