Пловдив
Хора, улици и светофари,
град във шум облян,
раменете ми със работа
бе претоварил
и в тишината си остана
неразбран...
Няма да се спрат
и хората, и улиците...
... светофари,
аз нали ги знам,
създадох ги във образи,
в пожари,
а те ме премълчаха...
... като дим.
Минавах, спирах се
и подминавах,
и те минаваха край мен,
хора, улици и светофари -
пътеки във работен ден.
Фабриките стари
с монотонен и отмерващ звън,
тях кой ги беше натоварил
с вечна работа без сън.
Мостовете, едва превити,
поемат пак потока
със сините манти.
В Марица за последно се поглеждат
и продължават със наведени глави.
Хора, улици и светофари,
не съм си ви представяла така,
аз мислех, че ви знам
във образи познати,
на кръстопът от шум и тишина.
(Нека бъде и поздрав към всички от Пловдив)
© Триб Трибс Все права защищены
хубав си е нашият град...
хора, улици и светофари...
просто живот..
сърдечно..