Души, души, души и разузнай,
с обонянието си всяка истина узнай!
О, зная, “Плъх” наричат те, горкия,
но в разследването ти си във стихия.
В омразата си кой не те ли поруга
Казаха: “Наврете Плъха във калта!”
Никой май до твоята душа не се домогна,
думат все: “На тебе няма да помогна!”
Но знай, ти ще получиш своята награда
Приготвена е за борци отплата
Запомнен си завинаги в Светлата Русия,
за тях ти лично влезе във стихия…
© Мартин Г. Казимиров Все права защищены