Плюшено мече
Малко плюшено мече,
с мекички ушички.
Има ли си то сърце
с чувства, като всички?
С тъмни, като твоите, очи,
вижда ли,че го обичат?
Вярва ли във своите мечти?
Като теб ли ги отрича?
С лапичките иска ли
да прегръща и да гали?
Като теб подтиска ли
поривите толкова назряли?
Има ли си мъничка душичка,
във която да побира любовта?
Или с малките крачета тича
да надбяга своята съдба?
На едно плюшено мече
© Екатерина Банска Все права защищены
Изумява ме прозорливостта ти!
Благодаря ти!