Бре, че си хубав!
Топчест, наперен!
С лъскав кафяв и опънат
в корема костюм!
Бре, че готин
с тази синя капела!
А и как храбро прихвръкваш
току пред колите
по прашния друм!
Бре, че изискан!
Сякаш сега ще извадиш
от джоба
цъфнал чемшир
и тържествен
ще сториш поклон!
А и наблизо,
във подножието на бора
твоята вярна другарка
люлее тревите
с небивал възторг.
© Павлина Гатева Все права защищены